Tips & Trix

Skrivarproblem:

Om din skrivare inte skriver ut dina utskrifter så bra som den brukar trots att det är bläck kvar så finns det faktiskt till de flesta moderna skrivare ett inbyggt program där du kan rengöra skrivarhuvudet på din skrivare.

Gå in under inställningar på din dator, gå in på skrivare / scanner, där finns det något som heter alternativ / förbrukningsmateriel. Här kan du se bl. a. hur mycket färg som finns kvar i varje patron och även rengöra skrivarhuvudet.

Det kan variera lite från dator / skrivare men referrera gärna till din instruktionsbok för varje enhet.

För att slippa detta problem rekommenderar vi att man gör minst en utskrift i månaden.

Bläckpatroner med och utan data chip.

När ni ska beställa bläckpatroner så kan det vara bra och titta om patronen har data chip eller inte. Det finns vissa modeller som har både och, t.ex. HP Officejet Pro 8500.

Laserskrivare och trumma.

I många laserskrivare så finns det en s.k. trumma. Uppgiften för den är att föra över toner från tonerkassetten till papperet. Den här trumman har en viss tidsram som den fungerar och måste sedan bytas ut. Har du en färg laserskrivare så sitter det en trumma för varje färg. Referera gärna till skrivarens instruktions bok. Trummorna brukar ha en livslängd från några tusen upp till 90000 - 100000 utskrifter.

De flesta nya laserskrivare har idag en inbyggd trumma och där behöver man inte byta dessa.

Varför fungerar ej min nya bläckpatron?


När du sätter in dina nya patroner så kan ibland vissa skrivare ge ett meddelande "Känner inte igen patronen" (not compatible) eller liknande. Har du använt originalpatron tidigare så är detta vanligt på t. ex Canon och HP skrivare.

Kontrollera alltid först om du har en instruktions bilaga som ligger i kartongen med din patron, följ anvisningarna på den. Om du inte förstår Engelska ta hjälp av någon du känner som kan hjälpa dig. (Vi håller på att översätta bilagan till Svenska och skickar med en sådan när de är färdigt)

Man åtgärdar oftast felet genom att återställa sin skrivare till noll läge eller "power off läge"

- Tryck på pappersmataren under ett par sekunder (vissa skrivare 10 sekunder)  tills skrivarhuvudet flyttas tillbaka till utgångsläget.

- Öppna locket, ta ut patronen och gör om installationen av patronen.

Om inte detta fungerar så dra ur ström sladden i väggen till skrivaren, dra även ur samma sladd ur skrivaren om det går så att sladden blir helt lös i båda ändar. Vänta sedan 5 minuter, sätt tillbaka sladden och gör om installationen. Man gör då så att skrivaren blir strömlös och brukar återställa sig till noll läge.

Här finns det en mycket bra video som visar hur man gör en generell återställning för de flesta Skrivare som inte känner igen bläckpatronen eller tonern,

https://www.youtube.com/watch?v=nfBBiiVQs5U

Ett annat alternativ är att söka på google, skriv "återställ skrivare" + din skrivares namn så får du fram information om hur din skrivare återställes.

Exempel på länk till hjälp för att återställa olika skrivare,

Brother skrivare:

http://welcome.solutions.brother.com/BSC/public/eu/se/sv/faq/faq/000000/000100/000005/faq000105_000.html?reg=eu&c=se〈=sv∏=hl2700cn_all

Canon skrivare:

http://dator8.info/19/2012/10/hur-du-utfor-en-hard-aterstUllning-pa-en-Canon-skrivare.html

HP, DELL, Lexmark, Brother eller Samsung:

http://www.infosum.net/sv/hardware/how-to-reset-your-printer-troubleshooting-for.html

Om ni får andra felmeddelanden eller inte förstår den instruktion som är medskickad med vissa patroner så ring din support för respektive skrivare och be dom hjälpa dig återställa din skrivare. Du har alltid rätt att få hjälp med detta oavsett vilken typ av patron du köpt.

Ha alltid serie nummer, eventuellt kvitto samt namnet på din skrivare redo.

Telefon nummer till Support,

Canon     08-519 92369

HP     0771-204765

För övriga skrivare, ring respektive support.


QR code

Nyligen Visade

Inga produkter
Jämför 0